8 Aralık 2022 08:11
Anasayfa » Blog » Gmail Hesap Silme Linki – Resimli Anlatım ile Gmail Hesabınızı Kalıcı Olarak Silin
gmail hesap silme linki, gmail silme linki, gmail silmek için link, gmail hesabını silmek için link, gmail silme sayfası, gmail silme linkine tıkla, gmail hesabımı silmek için hangi linke tıklamam gerekiyor, gmail hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim, gmail hesabını kalıcı olarak sil, gmail hesabını kalıcı silme, gmaili kalıcı olarak silme, gmail hesabını kapatma linki, gmail hesabı kapatma, gmail hesabını tamamen silme, gmail tamamen silinir mi

gmail hesap silme linki, gmail silme linki, gmail silmek için link, gmail hesabını silmek için link, gmail silme sayfası, gmail silme linkine tıkla, gmail hesabımı silmek için hangi linke tıklamam gerekiyor, gmail hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim, gmail hesabını kalıcı olarak sil, gmail hesabını kalıcı silme, gmaili kalıcı olarak silme, gmail hesabını kapatma linki, gmail hesabı kapatma, gmail hesabını tamamen silme, gmail tamamen silinir mi

Gmail Hesap Silme Linki

Gmail hesap silme linki (myaccount.google.com/deleteservices) tıkladığınızda sizi Gmail hesabınızı kalıcı olarak silebileceğiniz bir sayfaya götürür. İşlemden geçtikten sonra, tüm e-postalarınız ve hesap ayarlarınız silinecektir. Artık Gmail adresinizi e-posta göndermek veya almak için kullanamazsınız. Ve mail adresi gelecekte başka hiç kimsenin kullanmasına açık olmayacaktır. Ancak bir Gmail hesabını silmek, e-posta adresine bağlı Google Hesabını silme anlamına gelmez. Google Drive, Google Photos, Google Takvim, Google Play ve daha fazlası gibi diğer tüm Google Hesabı hizmetlerine erişmeye devam edeceksiniz. 

Gmail, gelecekte Google Hesabında oturum açmak için kullanmak üzere alternatif bir e-posta adresi girmenizi hesap silme işlemi sırasında isteyecektir. Not: Gmail hesap silme işlemi konusunda zaten bilginiz varsa direkt Gmail silme linki için buraya tıklayabilirsiniz. Otumunuz açıksa direkt olarak Gmail silme ekranına ulaşırsınız. Değilse kullanıcı adı ve şifrenizle Gmail hesap silme ekranına erişim sağlayabilirsiniz. Google bu ekranda size silinecek verileriniz ile ilgili bilgi verir.

Gmail hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Gmail hesap silme işlemi kalıcı olarak yapılır ve Google Drive, Google Takvim ve Google Fotoğraflar hesaplarındaki içerik kaybolur. Ve bu hesapla YouTube veya Google Play’de satın alınan aboneliklere (uygulamalar, filmler, oyunlar, vb.) artık erişemeyeceğiniz anlamına gelir. Silinen Google Hesabı ile senkronize edilmiş bir Google Chrome kullanıcısıysanız yer imleriniz de dâhil olmak üzere tarayıcınızdaki tüm bilgiler de silinecektir. Gmail hesabınız silindiği takdirde mailleriniz ve mail adresindeki verileriniz silinir. Eğer Gmail e-posta hesabı silme işlemi sırasında adresiniz diğer Google hesaplarına da (YouTube, Google Play vs.) bağlıysa çözüm basit.

Google sizden Gmail hesabı silme işlemi sırasında bu hesaplarınıza bağlanırken kullanmanız için bir mail adresi girmenizi istiyor. Gireceğiniz mail adresi Gmail uzantılı olamıyor. Dolayısıyla diğer Google hesaplarınıza Gmail uzantılı olmayan başka bir mail adresiyle bağlanabiliyorsunuz. Fakat bunun için önce bu mail adresinize gelen doğrulama e-postasına tıklayıp sahipliğinizi doğrulamanız gerekiyor. Öncelikle Gmail silme linki ile işleme başlayacağız. Gmail hesabınızı kalıcı olarak telefon veya bilgisayar üzerinden silebilirsiniz.

Buraya tıklayın ve aşağıdaki screen shotta yer alan Gmail silme linki sayfasına ulaşın. myaccount.google.com/deleteservices Gmail hesap silme linkidir.

Adım Adım Gmail Hesabınızı Resimli Anlatım ile Silin 

  • Gmail hesap silme işlemini telefon ve bilgisayardan aynı adımlarla yapabilirsiniz. Buraya tıklayıp Gmail hesap silme linkini açın. “Oturum açın“a tıklayın. Sileceğiniz Gmail e-posta adresinizi veya telefon numarasını girip “İleri“ye tıklayın.

gmail hesap silme linki kullanıcı adı ekranı

  • Şimdi erişmek istediğiniz hesabın şifresini girin ve “İleri“ye tıklayın.

gmail hesap silme linki şifre ekranı

  • Hesabınıza erişim sağladıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Karşınıza gelen bu ekranın sol kısmındaki “Veri ve kişiselleştirme” bölümü işimizi halledecek. “Veri ve kişiselleştirme“yi seçin.

veri ve kişiselleştirme

  • Veri ve kişiselleştirme“yi seçtikten sonra karşımıza aşağıdaki ekran gelecek. Görseldeki sayfada aşağı doğru ineceğiz. “Verilerinizi indirin, silin veya verileriniz için bir plan oluşturun” başlıklı bölümü bulacağız.

verilerinizi indirin, silin veya verileriniz için bir plan oluşturun

  • Veri ve kişiselleştirme” sayfasında aşağı doğru inin. “Verilerinizi indirin, silin veya verileriniz için bir plan oluşturun” başlıklı bölümü bulun. Eğer Gmail hesabınızı kapatmadan önce verilerinizi saklamak istiyorsanız “Verilerinizi indirin“e tıklayıp talimatları uygulayın. Google hesabı silme işlemine devam etmek için “Bir hizmeti veya hesabınızı silin“i tıklayın.

bir hizmeti veya hesabınızı silin

  • Bir Google hizmetini silin” işlemi ile Gmail gibi belirli bir Google hizmetini silersiniz. Biz, “Bir Google hizmetini silin“in altındaki “Bir hizmeti silin“e tıklıyoruz. “Bir hizmeti silin“e tıkladığınızda Google sizden güvenlik için tekrar hesabınızın şifresini girmenizi ister. Şifrenizi girip “İleri“ye tıklayın.

gmail hesap silme linki şifre ekranı

  • Gmail’in karşısındaki çöp kutusu ikonuna tıklayın.

gmail hesabınızı kalıcı olarak silmek için çöp kutusuna tıklayın

  • Google’da nasıl oturum açacaksınız?” uyarısı gelecektir. Bu uyarıda kapatmak istediğiniz Gmail adresinin yerine, Gmail uzantılı olmayan başka bir mail adresi istenmektedir. Hotmail, Yahoo vb. bir mail adresini girin. “DOĞRULAMA E-POSTASI GÖNDER“e tıklayın.

google'da nasıl oturum açacaksınız

Bu Sign In Up makalesine bir yorum yapın