Gmail Gelen Kutusu Nasıl Açılır?
Gmail gelen kutusu ilk açıldığında basit görünecektir. Yalnızca bir e-posta listesi, klasörler ve bir arama çubuğu vardır. Ancak, Google’ın amiral gemisi ürünlerinden biri olarak – muhtemelen Arama’dan sonra en önemlisi – düzinelerce ayar ve özellik vardır.
Gmail’in nasıl göründüğünü, e-postalarınızı nasıl sıraladığını, hangi mesajları kaydettiğini veya sildiğini ve daha fazlasını nasıl değiştireceğiniz dâhil, Gmail gelen kutusu için yönetim ipuçlarından bazıları burada.
Gmail gelen kutusunu açmak için https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox adresine gidin ve hesabınıza giriş yapın.
Gmail’de e-posta gönderme mesaj yazmak kadar basittir. E-postanızı özelleştirmek için metin biçimlendirme, ekler ve imza kullanabilirsiniz.
Gmail Gelen Kutusu içinde e-posta göndermek için:
- Sol menü bölmesinde, Oluştur düğmesini tıklayın.
- Oluştur penceresi sayfanın sağ alt köşesinde görünecektir.
- “Kime” alanına bir veya daha fazla alıcı eklemeniz gerekir. Bunu, virgülle ayırarak bir veya daha fazla e-posta adresi yazarak yapabilirsiniz veya kişilerinizden alıcıları seçmek için Kime’yi ve ardından seç’i tıklatabilirsiniz.
- Mesaj için bir konu yazın.
- Gövde alanına mesajınızı yazın. İşiniz bittiğinde Gönder’i tıklayın.
E-posta gönderdiğiniz kişi zaten kişilerinizden biriyse, o kişinin adını, soyadını veya e-posta adresini yazmaya başlayabilirsiniz; Gmail, kişiyi Kime: alanının altında görüntüler. Ardından, kişiyi Kime: alanına eklemek için Enter tuşuna basabilirsiniz.
Gmail Hesap Aç – Yeni Google Gmail E-posta Hesabı Açma
Gmail Gelen Kutusunda Dosya Gönderme
Gmail’de e-postanızla birlikte dosya gönderme (bir resim, fotoğraf, belge gibi) işlemi Ek gönderme olarak da adlandırılır. Örneğin, bir işe başvuruyorsanız, özgeçmişinizi e-postanın gövdesi kapak yazısı olacak şekilde ek olarak gönderebilirsiniz. Özellikle alıcı bir ek beklemiyorsa, e-postanızın gövdesine ekin ne olduğunu açıklayan bir mesaj eklemek iyi bir fikirdir.
Gönder‘i tıklamadan önce dosyanızı eklemeyi unutmayın. Dosya eklemeyi unutmak şaşırtıcı derecede yaygın bir hatadır.
Bir dosya eki göndermek için:
- Bir e-posta oluştururken, oluşturma penceresinin altındaki ataş simgesine tıklayın.
- Bir dosya yükleme iletişim kutusu görünecektir. Eklemek istediğiniz dosyayı seçin, ardından Aç’ı tıklayın.
- Ek yüklenmeye başlayacaktır.
- E-postanızı göndermeye hazır olduğunuzda Gönder’i tıklayın.
Ekin yüklenmesi bitmeden Gönder’e tıklayabilirsiniz. Yüklemeye devam edecek ve tamamlandıktan sonra Gmail e-postayı otomatik olarak gönderecek.
Gmail Gelen Kutusunda Toplu Mail Silme
Tüm e-postalarınızı okumuş olsanız bile, gelen kutunuzda yer kaplarlar. Bu nedenle, depolama alanınız azalıyorsa veya dağınıklıktan nefret ediyorsanız, e-postalarınızı toplu olarak nasıl sileceğinizi bilmelisiniz.
Bunu temelde e-postalarınızı okundu olarak işaretlediğiniz şekilde yapacaksınız. Gmail web sitesine gidin ve silmek istediğiniz e-postaları arayın:
- OKUMADIĞINIZ e-postalarınızı bulmak için label:inbox is:unread yazabilirsiniz.
- ve OKUDUĞUNUZ e-postaları bulmak için label:inbox is:read yazabilirsiniz.
Sonra hepsini seçin ve silin. Saklamak istediğiniz bir e-postayı yanlışlıkla silerseniz panik yapmayın. Sol kenar çubuğundaki Çöp Kutusu’nu tıklayın, sildiğiniz e-postayı bulun ve Gelen Kutusu sekmesine sürükleyin.
Gmail’de İstenmeyen E-postaları Engelleme
Bireysel e-posta adresleri gibi, belirli alanlardan gelen tüm e-postaları da “engelleyebilirsiniz.” Ancak bu durumda, o alan adından gelen postaları gelen kutunuza düştüğünde silecek bir kural oluşturmanız gerekir.
Bu alan adından tek tek kişileri kendi Gmail’inizin engellenenler listesine tek tek eklemek zorunda olmadığınız için bu bir zaman tasarrufu sağlar. Belirli bir alan adından gelen tüm e-postaları otomatik olarak filtreleyecek ve engelleyecek bir kuralın nasıl oluşturulacağı aşağıda açıklanmıştır:
- Gmail ayarlarına gidin (dişli simgesine tıklayarak).
- Ardından Filtreler ve Engellenen Adresler sekmesine tıklayın.
- Yeni bir filtre oluştur ‘u tıklayın.
- Ardından Filtreniz için bilgileri girebileceğiniz bir pencere açılacaktır. Kimden alanına etki alanını girin. Örneğin, gmail.com etki alanından gelen tüm e-postaları engelleyecek olsaydınız, @ gmail.com yazardınız.
- Ardından Bu aramayla filtre oluştur’u tıklayın.
- Ardından Mevcut seçenekler listesinde Sil ‘i işaretleyin.
- Filtre oluştur ‘u tıklayın.
Not: İstenmeyen e-postaları filtrelemek için bu kuralları oluşturduğunuzda, yalnızca yeni e-postalar etkilenecektir. Gelen kutunuzdaki ölçütlere uyan eski postaları etkilemek için, eşleşen [X] ileti dizilerine de filtre uygula’yı tıklatmanız gerekir.
< Ayrıca Gmail’in yakın tarihi hakkında bilgi almak isteyenler için bu makalemizi öneririz: Gmail nedir? >
Silinen tüm e-postalar 30 gün boyunca Çöp Kutusu’ndadır. Filtre tarafından yakalanan önemli postalar için çöp kutusu klasörünü manuel olarak kontrol edebilirsiniz. Kuralı silerek alan adının engellemesini kaldırın. Ayarlar > Filtreler ve Engellenen Adresler seçeneğine gidin. Listeden filtreyi seçin ve Sil’e tıklayın.
Gmail gelen kutusu ayarları nasıl yapılır?
Varsayılan olarak, Gmail Gelen kutusu içinde üç sekme vardır. Gelen genel e-postalarınızı birincil sekmede bulacaksınız. Google, herhangi bir e-postayı sosyal veya tanıtım amaçlı iletişim olarak tanımlarsa, bunlar Sosyal veya Tanıtım hesaplarında görüntülenecektir. Dilerseniz bu e-postaları özelleştirebilir ve bunlara ek sekmeler ekleyebilirsiniz.
- Kategori sekmelerini kullanın. Gmail giriş işlemini tamamladınız, sonra yeni bir e-posta aldığınızda, üst menüden bir kategori seçebilir veya yeni bir tane oluşturabilirsiniz. Ana gelen kutusu sayfasındaki tüm mevcut etiketlerin yanındaki “+” simgesine tıklarsanız, mevcut mesajlarınız için bir kategori listesi görürsünüz. Gmail Gelen kutusu o yeni kategori için oluşturduğunuz yeni sekmeyle de güncellenecektir.
- Alıcıya e-posta gönder. Gmail giriş işlemleri sonrası GelenKutusunun sol üst köşesinde, kırmızı Oluştur kutusuna tıklayın.Gmail arayüzünün en zengin özellikli bölümlerinden biri olan e-posta oluşturucu penceresinde yapabileceğiniz tüm şeyleri keşfetmek için biraz zaman ayırmalısınız. İlk olarak, az bilinen bir sır var: Ekranınızın sağ alt köşesindeki e-posta oluşturucu penceresini açsanız da, Shift tuşunu basılı tutup sağ üst köşedeki yeniden boyutlandırma oklarına tıklayarak onu kolayca yeni bir pencerede açabilirsiniz. Shift tuşuna basıldığında, fareyi üzerine getirdiğinizde çift ok simgesi kalın tek ok hâline gelir. Tıkladığınızda e-posta oluşturucuyu ayrı bir pencerede bulacaksınız. Bunun avantajı, web tarayıcınızı engellemeden ekranın farklı bir alanına, hatta tamamen farklı bir ekrana e-posta yazmanın çok daha kolay olmasıdır. Bunu kullanarak, çoklu görev yaparken e-posta yazabilirsiniz.
1. Gmail Gelen Kutusu Düzeni
Okuma bölmesi, gelen kutunuzdan hiç çıkmadan Gmail web sitesinde (uygulamada değil) e-postaları okumanıza olanak tanıyan bir özelliktir. Okuduğunuz mesajın yanında veya altında görünebilir.
Etkinleştirmek için sağ üst köşedeki dişli çark simgesini tıklayın ve aşağı kaydırın.
Gmail’in sayfa boyutunu değiştirmek, gelen kutunuzun aynı anda kaç iletiyi görüntülediğini değiştirir. Örneğin, günde onlarca e-posta alıyorsanız, sayfayı büyütmek hepsini görmenize yardımcı olacaktır. Yavaş bir bilgisayar kullanıyorsanız, küçültmek yardımcı olabilir.
Gmail Telefon Numarası ile Giriş
Bu seçeneği Gmail web sitesinin tam Ayarlar sayfasında bulacaksınız. Mobil uygulamalar sayfaları kullanmaz – sadece sonsuz kayma hareketi yaparlar.
2. Gmail’de ikincil e-posta adresi nasıl eklenir?
Gmail hesabınıza girişte kullandığınız şifreyi hatırlayamayabilirsiniz. Şifrenizi unuttuğunuzda hesabınızı kurtarabileceğinizden emin olmak için Gmail veya Outlook gibi bir hizmetle ikincil bir e-posta adresi oluşturun. Ardından, Gmail hesabınıza giremediğinizde, Gmail size şifrenizi sıfırlamak için kullanacağınız bağlantıyı gönderebilir. Şifre kurtarma amacıyla Gmail hesabınıza ikincil bir email adresi eklemek için:
Google Hesabı sayfanıza gidin ve ardından sol bölmeden Güvenlik’i seçin.
Siz olduğunuzu doğrulamanın yolları’na gidin ve Kurtarma E-postası’nı seçin. (Önlem olarak Google, hesabınızı yeniden doğrulamanızı isteyecektir.)
Kurtarma E-postası Ekle kutusuna bir kurtarma e-posta adresi girin ve ardından Kaydet’i seçin.
Google hesabınıza bir kurtarma e-posta adresi eklediniz.
3. Gmail’de e-posta hesabı ve kişileri içeri aktarma nasıl yapılır?
Hâlihazırda başka bir e-posta adresinden bir kişi listeniz olabilir ve tüm bu bilgileri manuel olarak yeniden girmek uzun sürer. Gmail kişileri başka bir e-posta hesabından içe aktarmanıza olanak tanır ve hatta bu hesaptaki tüm e-posta iletilerinizi de içe aktarabilirsiniz. (Yahoo Mail, Hotmail (Outlook) ve Yandex Mail gibi)
Gmail’de e-posta hesabı ve kişileri içe aktarmak için;
- Sayfanın sağ üst köşesindeki dişli çark simgesini tıklayın ve ardından Ayarlar ‘ı seçin.
- Hesaplar’a gidin ve Bir posta hesabı ekle‘yi tıklayın.
- Ardından, postanızı içe aktarmak için ekrandaki talimatları takip edin.
4. Gmail’de e-posta yazı tipi ve posta gönderme ayarlarını nasıl yaparım?
Gmail, e-posta metninize çeşitli biçimlendirme türleri eklemenize olanak tanır. Farklı biçimlendirme seçeneklerini görmek için e-posta gönderme penceresinin altındaki biçimlendirme düğmesini tıklayın. Gmail’deki farklı biçimlendirme seçenekleri hakkında bilgi almak için aşağıdaki etkileşimli düğmelere tıklayın. İş başvuruları gibi daha ciddi e-postalar için, parlak renkler veya ifadeler gibi fazla gayriresmî görünen biçimlendirme eklememeye dikkat edin.
5. Gmail’de gezinmek için klavye kısayollarını kullanın
Çoğu Google uygulaması gibi, Gmail web sitesinde fare kullanmadan gezinebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan bir klavye ve kısayollar.
Öncelikle kısayolları açmanız gerekir. Gmail web sitesini açın ve sağ üst köşedeki dişli çark simgesini ve ardından Tüm ayarları gör ‘ü tıklayın. Ayarlar sayfasında Klavye kısayolları’na gidin ve Klavye kısayolları açık’ın seçili olduğundan emin olun . Ardından sayfanın en altına gidin ve Değişiklikleri Kaydet ‘i tıklayın.
Bunları açtıktan sonra, Gmail’in temel özelliklerinin çoğunda fare kullanmadan gezinebilirsiniz. Örneğin, yeni bir mesaj oluşturmak istiyorsanız, C veya D tuşlarına dokunun. Arama çubuğunu seçmek için / tuşuna dokunun. Gelen kutunuzdaki mesajlar arasında gezinmek için J ve K tuşlarını kullanın.
6. Önemli e-postaların Spam klasörüne gitmesini durdurun
Google’ın spam filtreleri oldukça akıllıdır. Ancak bazen o kadar katı olabilirler ki , almak istediğiniz e-postaları da spam olarak işaretleyebilirler.
Gmail önemli bir e-postayı otomatik olarak Spam klasörüne sıralamışsa, Spam klasörünüze gidin ve o iletiyi açın, ardından sayfanın üst kısmındaki Spam olmadığını bildir veya Spam değil’e tıklayın veya dokunun.
Mobil uygulamada bu seçeneği görmüyorsanız, sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun ve ardından oradan Spam değil’i seçin.
7. E-posta arşivleme
Gelen kutunuzu temizlemek istiyor ancak e-postalarınızı kalıcı olarak silmek istemiyorsanız, arşivlemeyi düşünün. Bir e-postayı arşivlemek, onu gelen kutunuzdan çıkarır, ancak istediğiniz zaman görüntüleyebileceğiniz ayrı bir Tüm Postalar klasörüne yerleştirir. Bu e-postalar, Çöp Kutusu’nun aksine kendilerini silmez.
Bir e-postayı arşivlemek için açın ve ardından sayfanın üst kısmındaki Arşiv simgesine tıklayın veya dokunun. İçinde aşağıyı gösteren bir ok bulunan bir kutuya benziyor.
Bir e-postayı arşivledikten sonra, onu Tüm Postalar klasöründe bulabilirsiniz. Sadece sol kenar çubuğundan seçin.
8. Gelen Kutusu’nda tüm e-postaları okundu olarak işaretleme
Gmail’in okunmamış e-posta sayacının hızla yükselmesini izlemekten daha stresli birkaç şey vardır. Ancak neyse ki, bu sayacı sıfırlamak için her e-postayı açmanıza gerek yok. E-postaları okundu olarak işaretlemeniz yeterlidir.
E-postalarınızın her birini aynı anda “okumak” için, bir bilgisayarda Gmail web sitesine gidin ve label:inbox is:unread öğesini arayın . Size tüm okunmamış e-postalarınızı gösterecek, ardından onay işareti kutusunu kullanarak hızlıca seçip okundu olarak işaretleyebilirsiniz.
Okunmamış her e-posta, onları açmış gibi davranacak ve okunmamış e-posta sayacı sıfırlanacak.
9. Gmail Gelen Kutusu E-posta Metni
Başka bir web istemcisi kullandıysanız, muhtemelen bu pencerenin üstündeki Kime, Bilgi, Gizli ve konu alanlarını biliyorsunuzdur. Çoğu web istemcisinin aksine, Gmail’in metin biçimlendirme menüsü, pencerenin üstünde değil, altındadır. Bu biçimlendirme çubuğuyla e-posta metninizi tıpkı bir kelime işlemci programında yaptığınız gibi biçimlendirebilirsiniz. Yazı tipi boyutu, biçimi, girintisi, madde işareti listesi, numaralandırma ve hatta blok tırnaklar değiştirilebilir. Diğer üst düzey öğeler aşağıdaki menüdedir. İşte ifadeler hakkında bir hatırlatma. Google’daki mevcut ifadelerin listesi yıllar içinde gelişti.
Şu anda web sitesinde beş genel kategori bulunmaktadır. Birçok kişinin ifadeleri çok profesyonel olarak görmediğini unutmayın, bu nedenle bunları yalnızca profesyonel bir kitleyle iletişim kurmadığınız zamanlarda kullanın. Bir e-posta oluştururken sağ alt köşedeki açılır oka da dikkat etmelisiniz. Burada, tam ekran düzenleme, hemen bir e-posta etiketi seçme, düz metin moduna geçme, e-postayı yazdırma ve yazım denetimi dâhil olmak üzere çok sayıda seçenek mevcuttur.
Gmail’de “gelen kutusu türünüz” e-postalarınızın hangi sırayla gösterileceğini belirler. Varsayılan olarak, e-postalarınızı aldığınız sırayla listeler. Ancak bunu, önce okunmamış e-postalarınızı, önce önemli e-postalarınızı listeleyecek veya filtrelerinizi ve etiketlerinizi kullanacak şekilde değiştirebilirsiniz.
Gelen kutunuzun türünü Gmail web sitesinde veya Gmail uygulamasında değiştirebilirsiniz. Web sitesinde, sağ üstteki dişli çark simgesini tıklayın ve ardından Gelen Kutusu Türü bölümünü bulun. Uygulamada, sol üst köşedeki yığılmış üç çizgiye dokunun ve ardından bu seçenekleri bulmak için Ayarlar’ı seçin.
10. Gelen Kutusu Yoğunluğu
Gelen kutunuz ne kadar yoğunsa, ekrana o kadar fazla içerik sığar. Ancak gelen kutunuz çok yoğunsa, mesajlarınızı okumak zor olabilir. Gmail üç yoğunluk düzeyi sunar: Varsayılan, her ileti için yeterli alan sağlar ve ekleri gösterir; Geniş ve konforlu ve mümkün olduğunca az yer kullanan Kompakt. Aralarında serbestçe geçiş yapabilirsiniz. Web sitesinde sağ üstteki dişli çark simgesini veya mobil uygulamadaki Ayarlar menüsünü tıklayarak bunlar arasında serbestçe geçiş yapabilirsiniz.
11. Gelen Kutusu Tema Seçimi
Varsayılan olarak, Gmail web sitesi yalnızca düz beyaz veya siyah bir arka plana sahiptir. Ancak arka planı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Google, seçebileceğiniz birkaç düzine resim sunar veya kendi fotoğrafınızı yükleyebilirsiniz. Arka plan seçeneklerini bulmak için sağ üst köşedeki dişli çark simgesini tekrar tıklayın. Kenar çubuğundaki Tema başlığı altında, aralarından seçim yapabileceğiniz sekiz önceden ayarlanmış arka plan bulacaksınız. Arka planınız yapmak için bunlardan birini tıklayın veya daha fazla seçenek görmek için Tümünü görüntüle’yi tıklayın.
- Yeni bir bilgisayarı özelleştirebileceğiniz gibi, yeni e-posta gelen kutunuzu özelleştirmekle de ilgilenebilirsiniz. Gelen kutunuzun her zamanki gibi sıkıcı olmasını önlemek için Google size temalar sağlar.
- Ekranınızın sağ üst köşesinde, profil simgenizin göründüğü yerin altında, “Ayarlar” için dişli simgesini bulacaksınız. Temayı değiştirmek için bu simgeye tıklayın. Temalar listesinden bir tema seçin.
- Google arka planlarının koleksiyonu etkileyici.
- Seç’i ve ardından birini seçtikten sonra Kaydet’i tıklayın. Seçilen resim, gelen kutunuzun arka planı olacaktır.
Rehberi Google Hesabına Yedekleme
12. Gmail Spam ve Gelen Kutusu Boşaltma
Bir e-postayı sildiğinizde, 30 gün boyunca Çöp Kutusu klasörünüze taşınır. Bu 30 günden sonra mesaj kendini sonsuza kadar silecektir. Ancak Çöp Kutusu’ndaki mesajlar hala depolama alanı kaplıyor. Bu nedenle, bir sürü e-postayı sildiyseniz ancak yine de daha fazla alana ihtiyacınız varsa, Çöp Kutusuna gitmeli ve bunları erken silmelisiniz. Tüm Çöp Kutusu mesajlarınızı silmek için Çöp Kutusu klasörünü açın ve sayfanın üst kısmındaki Çöp Kutusunu Şimdi Boşalt’a tıklayın veya dokunun . Bunu web sitesinde veya uygulamada yapabilirsiniz.
- Gelen kutunuzda, e-posta klasörlerinizi sol tarafta bulacaksınız. Yeni etiketlerin daha sonra oluşturulduğunda görüneceği yer burasıdır.
- Başlangıç olarak, oturum açtığınızda gelen kutusunun yanında yalnızca dört klasör göreceksiniz.
- Yıldızlı ve Önemli klasörlerinin yanı sıra e-postalarınızı sıralamanın ve düzenlemenin başka birçok yolu vardır.
13. Gmail E-posta Gruplama
Gün içinde binlerce e-posta aldığınızda, bunları sıralamanıza, arşivlemenize ve düzenlemenize olanak tanıyan düzenli bir gelen kutusuna ihtiyacınız vardır. Neyse ki Gmail, tam da bunu yapmak için en iyi araçlardan biridir. Araç, çeşitli özelliklerle her şeye öncelik vermenizi ve yönetmenizi sağlar.
14. Yıldızlı E-posta Seçme
- E-postalara yıldız eklemek, gelen e-postalarınızı düzenlemenin hızlı ve kolay bir yoludur. Gmail hesabına giriş yaptıktan sonra Gelen Kutunuzda bir e-postayı görüntülerken, mesajın sol tarafındaki yıldız simgesine tıklayarak ona “yıldız” verebilirsiniz.
- E-postanızı hızlıca tarayabilir ve daha sonra takip etmeniz gereken öğeleri yıldız simgesiyle işaretleyebilirsiniz. İşaretlediğiniz her şey, daha sonra geri döndüğünüzde yıldızlı klasörde tek bir yerde olacaktır.
- E-postalarınızı düzenlemede bakan e-postaların nasıl yararlı olabileceğini öğrenin.
15. Gelen Kutusu Mail Etiketleri
Gmail, iletilerinizi klasörlere benzeyen “Etiketler” ile düzenlemenize olanak tanır . Etiketlerinizi sol kenar çubuğunda bulacaksınız ve herhangi bir e-postaya istediğiniz kadar etiket uygulayabilirsiniz. Gmail web sitesinde ve iPhone uygulamasında yeni etiketler oluşturabilirsiniz. Android uygulaması maalesef bunları yapmanıza izin vermez.
- E-postalara etiket uygulama yeteneği, muhtemelen Gmail’in en güçlü özelliğidir.
- Üst menüdeki etiket simgesine tıklayarak ve Yeni oluştur seçilerek yeni bir etiket oluşturabilirsiniz.
- Açık bir e-postanız olduğu sürece, aynı simgeye tıklayarak ve içinde saklamak istediğiniz başlığı seçerek bu etiketlerden herhangi birine göre sıralayabilirsiniz. E-postaları etiketlere göre sıralamak için birincil Gmail ekranınıza ayrı bir sekme ekleyin.
- Özetle, etiketler gelen kutunuzu her zamankinden daha düzenli tutmanızı kolaylaştırır.
16. Gmail’de İmza Ekleme
Gmail’de imza ekleme, gönderdiğiniz her e-postadan sonra görünen isteğe bağlı bir metin bloğu ekleme işlemidir. Varsayılan olarak, Gmail bir imza içermez, ancak bir tane oluşturmak kolaydır. Genellikle adınızı ve telefon numaranız veya e-posta adresiniz gibi bazı iletişim bilgilerini içerir. Gmail’i işte kullanıyorsanız, unvanınızı ve şirketinizin adresini veya web sitesini eklemek isteyebilirsiniz.
- Sayfanın sağ üst köşesindeki dişli çark simgesini tıklayın ve ardından Ayarlar ‘ı seçin.
- İmza bölümünü görene kadar aşağı kaydırın.
- İstediğiniz imzayı kutuya yazın.
- Sayfanın en altına gidin, ardından Değişiklikleri Kaydet ‘i tıklayın.
İmzanızı kısa tutmalısınız. Ulaşabileceğiniz tüm telefon numaralarını, e-posta adreslerini ve posta adreslerini listelemek yerine, sadece en önemlilerini listeleyin. İmzanızın birçok farklı kişi tarafından görüleceğini unutmayın, bu nedenle ev adresinizi veya çok kişisel bir şeyi eklemek istemeyebilirsiniz.
17. Gmail Hesap Ayarları ve İçe Aktarma
- Hesaplar ve İçe Aktarma menüsü altında, şifrenizi ve Google ayarlarınızı (Hesap ayarlarını değiştir altında) güncelleyebilir veya e-posta ve iletişim bilgilerinizin haricî hesaplardan nasıl içe aktarılacağını kontrol edebilirsiniz. Yahoo, Gmail veya Hotmail gibi bir e-posta hesabınız olabilir.
- Gmail’in harici POP3 raporlarını kontrol etmesini sağlamak için Diğer hesaplardan gelen postaları kontrol et bölümündeki Posta hesabı ekle’yi tıklamanız yeterlidir.
- Gmailify ile e-postalar Gmail’den içe aktarılacaktır. Ancak bu mümkün değilse, içe aktarma için POP3 ayarlarını kullanmak mümkündür. POP3 sunucusu ve bağlantı noktası numarası sağlayan bir e-posta hesabı hizmetinden içe aktarıyorsanız, bunları POP3 ayarları sayfasına girin.
- Gmail’e gelen e-postanızla etiket uygulamak gibi ne yapacağını söylediğinizden emin olun (böylece onları daha kolay organize edin).
- Postayı farklı gönder: bölümünün ayarlandığından emin olun. SMTP sunucu ayarlarını yaparken, Gmail uzak POP3 hesabına e-posta gönderiyormuş gibi görünebilir.
- E-posta oluşturucu pencerenizde burada oluşturduğunuz her e-posta hesabı için “Kimden” alanının yanında bir açılır kutu göreceksiniz.
- Harici POP3 hesabınız için SMTP ayarları eklemek için Başka bir e-posta adresi ekle’ye tıklayın.
- Burada, hesabınızın güvenlik seçeneklerinin yanı sıra SMTP sunucu adresini, bağlantı noktası numarasını, kullanıcı kimliğini ve parolayı belirtirsiniz.
Google Hesap Yedekleme – Google ve Gmail hesabı nasıl yedeklenir?